Tratament prp-tratament vampir

 

PRP=abrevierea de la “platelet rich plasma” = plasma imbogatita cu trombocite.
La baza utilizarii PRP a stat descoperirea ca trombocitele (celule din sange care au rol in coagulare) contin pe suprafata lor factori de crestere care initiaza regenerarea celulara.


Acest tratament are urmatoarele beneficii: reduce ridurile fine, imbunatateste turgorul cutanat, imbunatateste hidratarea pielii, incetineste imbatranirea pielii, reduce acneea, reduce petele pigmentare, accelereaza cresterea parului (se foloseste in tratamentul alopeciei si ca suport dupa implantul de par). 

Tratamentul consta in recoltarea de sange care apoi este introdus in eprubete speciale, centrifugat, iar dupa separarea plasmei bogate in trombocite, aceasta este introdusa in seringi si injectata la nivelul fetei, gatului si decolteului, mainilor, sau la nivelul scalpului. Procedura se face sub anestezie locala si dureaza aproximativ 1 ora.


De regula pentru obtinerea unui efect durabil sunt necesare 4-5 sedinte , spatiate la 7-10 zile sau mai mult (21 zile). Pentru intretinere este necesar un tratament pe an.